Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marmurkowy serniczek"
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 21
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20365
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 360
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 21
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20365
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 360
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Miksując, stopniowo wbijać jajka. Ubijać, aż masa będzie bardzo gęsta. Wówczas wmieszać do niej twaróg oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej wmieszać kakao. Formę-keksówkę natłuścić. Wlać jasne ciasto, pośrodku zrobić wyżłobienie i wlać w nie ciasto kakaowe. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec 60 minut. Posypać cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco