Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marmurkowy serniczek"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Miksując, stopniowo wbijać jajka. Ubijać, aż masa będzie bardzo gęsta. Wówczas wmieszać do niej twaróg oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej wmieszać kakao. Formę-keksówkę natłuścić. Wlać jasne ciasto, pośrodku zrobić wyżłobienie i wlać w nie ciasto kakaowe. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec 60 minut. Posypać cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco