Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marmurkowy serniczek"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1655
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1655
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Miksując, stopniowo wbijać jajka. Ubijać, aż masa będzie bardzo gęsta. Wówczas wmieszać do niej twaróg oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej wmieszać kakao. Formę-keksówkę natłuścić. Wlać jasne ciasto, pośrodku zrobić wyżłobienie i wlać w nie ciasto kakaowe. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec 60 minut. Posypać cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco