Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowa beza Pawłowej"
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 780
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36506
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 780
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36506
Składniki
Białka mocno schłodź. Potem wymieszaj je z łyżką zimnej wody i ubij mikserem.
Podczas ubijania powoli wsyp cukier. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z mielonymi migdałami. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj masę bezową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 120°C. Blat bezowy susz ok. 2 godzin.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Wymieszaj z likierem migdałowym. Krem śmietanowy rozsmaruj na blacie bezowym. Truskawki umyj, usuń szypułki. Owoce potnij na spore kawałki. Obłóż nimi wierzch ciasta. Bezę Pawłowej podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Naj