Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowa beza Pawłowej"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25887
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3067
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1400
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25887
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3067
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1400
Składniki
Białka mocno schłodź. Potem wymieszaj je z łyżką zimnej wody i ubij mikserem.
Podczas ubijania powoli wsyp cukier. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z mielonymi migdałami. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj masę bezową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 120°C. Blat bezowy susz ok. 2 godzin.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Wymieszaj z likierem migdałowym. Krem śmietanowy rozsmaruj na blacie bezowym. Truskawki umyj, usuń szypułki. Owoce potnij na spore kawałki. Obłóż nimi wierzch ciasta. Bezę Pawłowej podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Naj