Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowa beza Pawłowej"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1919
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1938
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1919
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1938
Składniki
Białka mocno schłodź. Potem wymieszaj je z łyżką zimnej wody i ubij mikserem.
Podczas ubijania powoli wsyp cukier. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z mielonymi migdałami. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj masę bezową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 120°C. Blat bezowy susz ok. 2 godzin.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Wymieszaj z likierem migdałowym. Krem śmietanowy rozsmaruj na blacie bezowym. Truskawki umyj, usuń szypułki. Owoce potnij na spore kawałki. Obłóż nimi wierzch ciasta. Bezę Pawłowej podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Naj