Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektownie wyglądaja, a do ich jedzenia nie sa potrzebne talerzyki czy sztućce... typowe finger food :)
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 498
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 96
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17877
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5779
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2937
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 498
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 96
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17877
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5779
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2937
Składniki
Zółtka ucieramy do białości z cukrem, zapachem, budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy rozpuszczone masło, miksujemy jeszcze trochę aż cukier sie rozpuści. Dodajemy sere, miksujemy na jednolita masę, a następnie delikatnie łączymy z ubitą piana z białek. Serniczki piekłam w sylikonowych foremkach na mufinki w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 25-30 minut. Pięknie wyrastają ale wyjęte gorące z piekarnika zapadają się dosrodka tworząc "koszyczki" (stąd cały ich urok). Gorące serniczki wystawiamy do lekkiego przestudzenia i dopiero wyjmujemy z foremek. Dekorujemy wg uznania. U mnie wypelnione kremem czekoladowym i ozdobione orzechami, migdałami lub wisienką z nalewki.