Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektownie wyglądaja, a do ich jedzenia nie sa potrzebne talerzyki czy sztućce... typowe finger food :)
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54210
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 543
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5567
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54210
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 543
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5567
 
         
         
                Składniki
Zółtka ucieramy do białości z cukrem, zapachem, budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy rozpuszczone masło, miksujemy jeszcze trochę aż cukier sie rozpuści. Dodajemy sere, miksujemy na jednolita masę, a następnie delikatnie łączymy z ubitą piana z białek. Serniczki piekłam w sylikonowych foremkach na mufinki w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 25-30 minut. Pięknie wyrastają ale wyjęte gorące z piekarnika zapadają się dosrodka tworząc "koszyczki" (stąd cały ich urok). Gorące serniczki wystawiamy do lekkiego przestudzenia i dopiero wyjmujemy z foremek. Dekorujemy wg uznania. U mnie wypelnione kremem czekoladowym i ozdobione orzechami, migdałami lub wisienką z nalewki.