Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki z ciasta ucieranego"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1180
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420694
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1839
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1180
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420694
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1839
Składniki
Rabarbar oczyść, pokrój na niewielkie kawałeczki. Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i drobnymi wiórkami kokosowymi. Porcjami wsyp do ucieranej masy maślanej. Dolej mleko, dobrze utrzyj mikserem.
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je tłuszczem. Do każdej nałóż porcję ciasta. Na wierzchu rozłóż kawałeczki rabarbaru. Lekko wciśnij je w ciasto.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika studź ciastka 10 minut w foremce. Potem ostrożnie je wyjmij, pozostaw do całkowitego wystudzenia.Źródło: Tina