Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki z ciasta ucieranego"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35856
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 371
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9178
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35856
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 371
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9178
Składniki
Rabarbar oczyść, pokrój na niewielkie kawałeczki. Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i drobnymi wiórkami kokosowymi. Porcjami wsyp do ucieranej masy maślanej. Dolej mleko, dobrze utrzyj mikserem.
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je tłuszczem. Do każdej nałóż porcję ciasta. Na wierzchu rozłóż kawałeczki rabarbaru. Lekko wciśnij je w ciasto.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika studź ciastka 10 minut w foremce. Potem ostrożnie je wyjmij, pozostaw do całkowitego wystudzenia.Źródło: Tina