Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki z ciasta ucieranego"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13638
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13638
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
Rabarbar oczyść, pokrój na niewielkie kawałeczki. Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i drobnymi wiórkami kokosowymi. Porcjami wsyp do ucieranej masy maślanej. Dolej mleko, dobrze utrzyj mikserem.
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je tłuszczem. Do każdej nałóż porcję ciasta. Na wierzchu rozłóż kawałeczki rabarbaru. Lekko wciśnij je w ciasto.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika studź ciastka 10 minut w foremce. Potem ostrożnie je wyjmij, pozostaw do całkowitego wystudzenia.Źródło: Tina