Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki z ciasta ucieranego"
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12404
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 858
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12404
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 858
Składniki
Rabarbar oczyść, pokrój na niewielkie kawałeczki. Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i drobnymi wiórkami kokosowymi. Porcjami wsyp do ucieranej masy maślanej. Dolej mleko, dobrze utrzyj mikserem.
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je tłuszczem. Do każdej nałóż porcję ciasta. Na wierzchu rozłóż kawałeczki rabarbaru. Lekko wciśnij je w ciasto.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika studź ciastka 10 minut w foremce. Potem ostrożnie je wyjmij, pozostaw do całkowitego wystudzenia.Źródło: Tina