Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki: 2 szklanki mąki 3 jaja pół szklanki oleju 3 czubate łyżki gęstej śmietany 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia owoce -takie jakie mamy, np. śliwki, czereśnie, wiśnie, porzeczki, truskawki Kruszonka: 5 łyżek mąki % łyżek cukru 1/3 kostki masła Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy ręcznie łyżką. Wylewamy na blaszkę (najlepiej o rozmiarach 35/25 cm lub do tortownicy, w zależności co mamy). Wykładamy owoce - w tym przypadku śliwki przekrojone na pół brzuszkami i skórką do dołu. Posypujemy przygotowaną kruszonką i pieczemy w 180 stopniach ok 40 min z termoobiegiem lub ok 55 min bez termoobiegu opcja góra/dół.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14564
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19628
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14564
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19628
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz owoców) mieszamy łyżką w misce. Wylewamy na blaszkę (35/25 cm lub tortownicę). Wykładamy owoce (śliwki pokrojone na pół kładziemy brzuszkami ze skórką do dołu. Posypujemy kruszonką.
Całość pieczemy w 180 stopniach z opcją góra/dół około 55 minut lub z termoobiegiem ok 40 min.