Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i "puchate" ciasto na letnie popoludnia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12206
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1370
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12908
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4921
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12206
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1370
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12908
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4921
Składniki
Margaryne utrzec dokladnie z cukrem, dodawac kolejno zoltka, make tortowa z proszkiem do pieczenia oraz smietane. Ciasto powinno byc dosc geste.
Prostokatna blache wylozyc papierem do pieczenia, wylac ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i podpiec ok 25-30 minut.
W miedzyczasie ubic piane z bialek, dodajac pod koniec make ziemniaczana i cukier puder. Piane wylozyc na gorace ciasto, wtykajac w nia cale truskawki. Znow piec w piekarniku, tym razem ok 10 minut, tak, aby ciasto sie dopieklo do konca, a pianka nie zabarwila sie na brazowo. Przed podaniem czubki truskawek posypac cukrem pudrem. Smacznego