Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z rabarbarem i kruszonką"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15209
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1861
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15209
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1861
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, jajkami i żółtkiem na puszystą masę. Ucierając, dosypywać porcjami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i dodawać śmietanę. Wymieszać.
Ciasto rozsmarować w natłuszczonej blasze. Posypać kawałkami rabarbaru wymieszanymi z cukrem waniliowym, wstawić do piekarnika 180°C na 15 minut.
W tym czasie ze składników zagnieść kruszonkę. Posypać nią ciasto. Dopiec, aż kruszonka się zrumieni (około 30 minut). Gotowy placek przestudzić. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Ciasto nabierze lekkiej chrupkości i przyjemnego aromatu, jeśli dodamy do niego kilka łyżek płatków migdałów.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium