Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z rabarbarem i kruszonką"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1173
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5702
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18252
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1173
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5702
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18252
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, jajkami i żółtkiem na puszystą masę. Ucierając, dosypywać porcjami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i dodawać śmietanę. Wymieszać.
Ciasto rozsmarować w natłuszczonej blasze. Posypać kawałkami rabarbaru wymieszanymi z cukrem waniliowym, wstawić do piekarnika 180°C na 15 minut.
W tym czasie ze składników zagnieść kruszonkę. Posypać nią ciasto. Dopiec, aż kruszonka się zrumieni (około 30 minut). Gotowy placek przestudzić. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Ciasto nabierze lekkiej chrupkości i przyjemnego aromatu, jeśli dodamy do niego kilka łyżek płatków migdałów.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium