Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z rabarbarem i kruszonką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, jajkami i żółtkiem na puszystą masę. Ucierając, dosypywać porcjami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i dodawać śmietanę. Wymieszać.
Ciasto rozsmarować w natłuszczonej blasze. Posypać kawałkami rabarbaru wymieszanymi z cukrem waniliowym, wstawić do piekarnika 180°C na 15 minut.
W tym czasie ze składników zagnieść kruszonkę. Posypać nią ciasto. Dopiec, aż kruszonka się zrumieni (około 30 minut). Gotowy placek przestudzić. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Ciasto nabierze lekkiej chrupkości i przyjemnego aromatu, jeśli dodamy do niego kilka łyżek płatków migdałów.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium