Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny deser nadający sie jako masa do tortów jak i do samoistego spozycia w gorące dni!!:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 220
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20902
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 220
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20902
Składniki
3 galaretki o roznych smakach rozpuszczamy każdą z osobna.i gdy stężeje kroimy w kostke. Smietane ubijamy z cukrem pudrem i i cukrem waniliowym.żelatyne rozpuszczamy w gorącej wodzie, następnie czekamy by przestygła..Zimną zelatyne dodajemy do śmietany i chwilke jeszcze ubijamy.Dodajemy pokrojone galaretki, orzechy i rodzynki.lekko mieszamy i wlewamy do blachy:)wkładamy na 15 min do lodówki by zelatyna sciela calosc. nastepnie 2 galaretki o takim amym smaku rozpuszczamy w wodzie,,tężejącą wylewamy do placka i wstawiamy do lodówki:))) smacznego