Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomarańczowe markizy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9916
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 544
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9916
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 544
Składniki
Pomarańczę wyszoruj, polej wrzątkiem, wytrzyj. Z ok. 1/4 owocu zetrzyj skórkę. Wymieszaj ją z masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Utrzyj na puszystą masę. Obie mąki wymieszaj i przesiej.
Do masy maślanej wbij jajko. Wlej żółtko. Ucieraj dalej. Dodaj obie mąki. Dwie blachy wyłóż pergaminem. Na jednej narysuj 24 kółeczka. Zapełnij je ciastem. Resztę ciasta włóż do szprycy cukierniczej.
Na drugą blachę wyciśnij 24 obręcze z ciasta. Ciastka piecz po 15 minut w temp. 190oC. Wystudź je. Dżem podgrzej, przetrzyj. Posmaruj nim krążki. Przykryj obręczami. Odłóż, aby ciastka dobrze się skleiły.Źródło: Naj