Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomarańczowe markizy"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414272
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2275
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414272
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2275
Składniki
Pomarańczę wyszoruj, polej wrzątkiem, wytrzyj. Z ok. 1/4 owocu zetrzyj skórkę. Wymieszaj ją z masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Utrzyj na puszystą masę. Obie mąki wymieszaj i przesiej.
Do masy maślanej wbij jajko. Wlej żółtko. Ucieraj dalej. Dodaj obie mąki. Dwie blachy wyłóż pergaminem. Na jednej narysuj 24 kółeczka. Zapełnij je ciastem. Resztę ciasta włóż do szprycy cukierniczej.
Na drugą blachę wyciśnij 24 obręcze z ciasta. Ciastka piecz po 15 minut w temp. 190oC. Wystudź je. Dżem podgrzej, przetrzyj. Posmaruj nim krążki. Przykryj obręczami. Odłóż, aby ciastka dobrze się skleiły.Źródło: Naj