Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, pyszne, proste, lekkie i na kaażdą okazje ;)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 814
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1029
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2066
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 814
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1029
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2066
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywno, dodawać cukier, a później żółtka. Na końcu mąkę z proszkiem. Wylać do formy, piec ok 25 minut w 180 stopniach.
Rozpuścić galaretkę zieloną i pomarańczową w ok. pół szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. Rozpuścić 2 galaretki czerwone w szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia.
Zrobić deser według przepisu na odwrocie "Śnieżki", tylko później stopniowo dodawać zieloną galaretkę i wylać na biszkopt, włożyć do lodówki. Zrobić deser według przepisu na odwrocie "Śnieżki", tylko później stopniowo dodawać pomarańczową galaretkę i wylać na masę z zieloną galaretką. Wstawić ponownie do lodówki. Kiedy czerwona galaretka ostygnie wylać ją na sam wierzch i odstawić do lodówki, aż wszystko ładnie zastygnie. *Można pod czerwona galaretkę dodać delicje, złączone małe biszkopciki powidłami lub dżemem lub cokolwiek chcemy ;)