Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, pyszne, proste, lekkie i na kaażdą okazje ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywno, dodawać cukier, a później żółtka. Na końcu mąkę z proszkiem. Wylać do formy, piec ok 25 minut w 180 stopniach.
Rozpuścić galaretkę zieloną i pomarańczową w ok. pół szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. Rozpuścić 2 galaretki czerwone w szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia.
Zrobić deser według przepisu na odwrocie "Śnieżki", tylko później stopniowo dodawać zieloną galaretkę i wylać na biszkopt, włożyć do lodówki. Zrobić deser według przepisu na odwrocie "Śnieżki", tylko później stopniowo dodawać pomarańczową galaretkę i wylać na masę z zieloną galaretką. Wstawić ponownie do lodówki. Kiedy czerwona galaretka ostygnie wylać ją na sam wierzch i odstawić do lodówki, aż wszystko ładnie zastygnie. *Można pod czerwona galaretkę dodać delicje, złączone małe biszkopciki powidłami lub dżemem lub cokolwiek chcemy ;)