Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ptasie mleczko na biszkoptach"
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12379
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 849
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12379
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 849
Składniki
Czerwoną galaretkę rozpuść w szklance wody. Wylej na tacę, odstaw do stężenia.
Drugą galaretkę rozpuść w 375 ml wody. Schłodzoną śmietanę ubij. Porcjami dodawaj tężejącą galaretkę i przesiany cukier puder.
Biszkopty namocz w alkoholu, ułóż w tortownicy o śr. 20 cm. Wlej masę, rozprowadź, schłodź. Z czerwonej galaretki foremką wytnij serduszka, ułóż na torciku.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie