Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zaskakujący deser, który rozpływa się w ustach. Pianka, przypominająca ptasie mleczko z kolorowymi, niczym diamenty i rubiny, słodkimi galaretkami.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17603
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15214
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4549
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8968
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17603
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15214
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4549
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8968
Składniki
Każdą z kolorowych galaretek zalewamy 320 ml wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Galaretki wlewamy do płaskich prostokątnych naczyń i zostawiamy do całkowitego stężenia (w lodówce 4-5 h, w zamrażalce do 1,5 h), następnie kroimy na kawałki i wszystkie mieszamy razem. Bezbarwną galaretkę rozpuszczamy w 300 ml, zostawiamy w temperaturze pokojowej do wystudzenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na puszysto z cukrem pudrem, wlewamy cienkim strumieniem płynną, zimną i lekko już tężejącą bezbarwną galaretkę, miksujemy. Do szklanych pucharków wsypujemy część galaretek, zalewamy masą ze śmietanki i na wierzchu posypujemy resztą galaretki. Schładzamy w lodówce godzinę i podajemy.