Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z pośród tysiąca możliwości podania ciasta parzonego....''
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20886
Składniki
Zagotować wodę z margaryną, dodać mąkę, gotować aż będzie odstawać od ścianek, ostudzić. Ubijać mikserem, dodając kolejno jajka. Powstałą masę przełożyć do szprycy, formować ptysie, piec 10-15 min w temp. 180-200 C.
Ubić śmietanę, dodać rozpuszczoną w 1-szklance wody galaretkę, wyjdzie pyszna pianka. nadziewać owocami i pianką, posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO