Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto składające się z przepysznego biszkoptu, pianki wiśniowej z kawałkami wiśni i puszystej bitej śmietany idealne będzie na przyjęcie czy podwieczorek. Ciasto rozpływa się w ustach. Pianka została zrobiona na bazie jogurtu naturalnego, śmietany kremówki oraz galaretki.
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1256
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1420
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 714
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 146
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1256
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1420
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 714
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 146
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony dokładnie studzimy.
Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Wkładamy na kilka minut do lodówki aby lekko stężała. Śmietanę kremówkę ubijamy na puszystość. Dodajemy galaretkę i jogurt naturalny. Ubijamy.
Wiśnie drylujemy i dodajemy do pianki. Mieszamy.
Tortownicę wykładamy folią aluminiową. Przekładamy do tortownicy biszkopt. Na biszkopt wylewamy piankę. Wstawiamy na noc do lodówki.
Bita śmietana: śnieżkę ubijamy z mlekiem na puszystość.
Torcik wyciągamy z tortownicy i smarujemy boki jak i wierzch bitą śmietaną.
Gotowe!