Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszne ciasto z jabłkami"
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 63
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 53
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to barszcz postny czy...
Odsłon: 50
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 63
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 53
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to barszcz postny czy...
Odsłon: 50
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Schłodź, podziel a 6 kawałków, każdy rozwałkuj. Formę natłuść, posyp bułką tartą. Włóż placek.
Piana: ubij 2 białka. Wsyp 2 łyżki cukru, kisiel i ubijaj. Pianę rozłóż na placku.
Połóż na niej trochę duszonych jabłek. Przykryj kolejnym plackiem. Piecz 15 min na złoty kolor.
Tak postępuj 3 razy. Otrzymasz 3 placki. Zimne, przełóż dowolnym kremem, złóż razem, schłodź. Posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Małgorzta Sopata z Rytra</strong>
<strong>Porcje 15. 100 min. Cena 1,90 zł. Kalorie 420.</strong>Źródło: Bella Relaks