Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort idealny do kawy i nie tylko...
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415575
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2618
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415575
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2618
Składniki
Orzechy mieszamy z tartą bułką.
Ucieramy żółtka z cukrem pudrem na kogel-mogel, dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Do tej masy sypiemy posiekane orzechy, nakładamy piane z białek, mieszamy.
Gotową masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (160 stopni) na 50-55 minut.
Gdy ciasto jest zrumienione , a boki odstają od formy, wyjmujemy je i chłodzimy.
Wystudzone ciasto polewamy czekoladą, przybieramy orzechami lub kandyzowanymi owocami.