Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort idealny do kawy i nie tylko...
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2670
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421790
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2155
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2670
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421790
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2155
Składniki
Orzechy mieszamy z tartą bułką.
Ucieramy żółtka z cukrem pudrem na kogel-mogel, dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Do tej masy sypiemy posiekane orzechy, nakładamy piane z białek, mieszamy.
Gotową masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (160 stopni) na 50-55 minut.
Gdy ciasto jest zrumienione , a boki odstają od formy, wyjmujemy je i chłodzimy.
Wystudzone ciasto polewamy czekoladą, przybieramy orzechami lub kandyzowanymi owocami.