Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rafaello z mascarpone"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Truskawki rozgnieć widelcem, dodaj sok z limonki i 2 łyżki cukru pudru.
Wiórki upraż na suchej patelni. 3. Żółtka ubij z resztą cukru. Dodaj serek mascarpone, a następnie zmieszaj go z ubitą śmietanką, likierem oraz tartą białą czekoladą.
Powstałą masą napełnij ozdobne pucharki. Posyp je wiórkami kokosowymi i obłóż bezami. Polej całość musem truskawkowym. 5. Przed podaniem schłodź deser w lodówce.Źródło: Kurier TV