Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada bezowa z powidłami i owocami"
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 136
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 265
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 467
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 2591
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 711
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 136
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 265
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 467
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 2591
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 711
Składniki
Białka ubij na sztywno. Stopniowo dodaj cukier i miksuj ok. 5 min. Dodaj sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszaj. Następnie rozsmaruj bezę w prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15-18 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż beza stanie się z wierzchu rumiana, a w środku pozostanie wilgotna.
Serek mascarpone (ok. 20 dag, ale może być mniej lub więcej) zmiksuj z cukrem pudrem do smaku.
Bezę wyłóż górą do dołu na folię aluminiową posypaną cukrem pudrem. Rozsmaruj na niej serek, powidła, rozłóż pokrojone owoce, zroluj za pomocą folii alum. Od razu podawaj.
GDOBRY POMYSŁ Do nadzienia rolady (serka mascarpone) możesz dodać posiekane orzechy.Źródło: Świat kobiety