Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada bezowa z powidłami i owocami"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23046
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1014
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23046
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1014
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Białka ubij na sztywno. Stopniowo dodaj cukier i miksuj ok. 5 min. Dodaj sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszaj. Następnie rozsmaruj bezę w prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15-18 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż beza stanie się z wierzchu rumiana, a w środku pozostanie wilgotna.
Serek mascarpone (ok. 20 dag, ale może być mniej lub więcej) zmiksuj z cukrem pudrem do smaku.
Bezę wyłóż górą do dołu na folię aluminiową posypaną cukrem pudrem. Rozsmaruj na niej serek, powidła, rozłóż pokrojone owoce, zroluj za pomocą folii alum. Od razu podawaj.
GDOBRY POMYSŁ Do nadzienia rolady (serka mascarpone) możesz dodać posiekane orzechy.Źródło: Świat kobiety