Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada bezowa z powidłami i owocami"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 779
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1620
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6135
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8941
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 779
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1620
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6135
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8941
Składniki
Białka ubij na sztywno. Stopniowo dodaj cukier i miksuj ok. 5 min. Dodaj sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszaj. Następnie rozsmaruj bezę w prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15-18 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż beza stanie się z wierzchu rumiana, a w środku pozostanie wilgotna.
Serek mascarpone (ok. 20 dag, ale może być mniej lub więcej) zmiksuj z cukrem pudrem do smaku.
Bezę wyłóż górą do dołu na folię aluminiową posypaną cukrem pudrem. Rozsmaruj na niej serek, powidła, rozłóż pokrojone owoce, zroluj za pomocą folii alum. Od razu podawaj.
GDOBRY POMYSŁ Do nadzienia rolady (serka mascarpone) możesz dodać posiekane orzechy.Źródło: Świat kobiety