Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada bezowa z powidłami i owocami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7621
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2540
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 540
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7621
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2540
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 540
Składniki
Białka ubij na sztywno. Stopniowo dodaj cukier i miksuj ok. 5 min. Dodaj sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszaj. Następnie rozsmaruj bezę w prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15-18 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż beza stanie się z wierzchu rumiana, a w środku pozostanie wilgotna.
Serek mascarpone (ok. 20 dag, ale może być mniej lub więcej) zmiksuj z cukrem pudrem do smaku.
Bezę wyłóż górą do dołu na folię aluminiową posypaną cukrem pudrem. Rozsmaruj na niej serek, powidła, rozłóż pokrojone owoce, zroluj za pomocą folii alum. Od razu podawaj.
GDOBRY POMYSŁ Do nadzienia rolady (serka mascarpone) możesz dodać posiekane orzechy.Źródło: Świat kobiety