Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada śmietankowa z jagodami"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35759
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1224
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6068
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35759
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1224
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6068
        
        Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.
Ciasto: białka ubij, dodając cukier. Dodawaj po jednym żółtku, mieszając, wsyp przesianą mąkę, delikatnie połącz. Ciasto wylej na blaszkę (37 na 42 cm). Piecz 10-15 min w 175°C.
Ciepły biszkopt wyjmij na ściereczkę, zroluj. Ostudź.
Krem: śmietanę ubij, dodając cukier puder i cukier waniliowy (3 łyżki odłóż do dekoracji).
Galaretkę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku, ostudź. Gdy stężeje, wlej do śmietany, zmiksuj. Biszkopt rozwiń, posmaruj dżemem, posyp jagodami (kilka odłóż do dekoracji). Rozsmaruj śmietano wy krem, delikatnie zroluj.
Roladę ozdób odłożoną śmietaną i jagodami. Chłodź kilka godzin w lodówce.Źródło: Chwila dla Ciebie