Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada w migdałach"
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 972
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 158
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 137
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14945
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 972
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 158
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 137
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14945
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 cukru, połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Przełóż na ściereczkę i od razu zwiń. Odłóż do wystudzenia.
Migdały zrumień na suchej patelni. Żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z resztą cukru i sokiem z cytryny. Połącz z żelatyną. Biszkopt rozwiń. Posmaruj 2/3 kremu. Zwiń. Roladę posmaruj 1/2 pozostałego kremu. Obsyp migdałami. Z reszty kremu zrób ozdobne rozetki. Ciasto udekoruj marcepanowymi ozdobami.Źródło: Tina