Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rozeta z ciasta piaskowego na maślance"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Śliwki umyj, rozetnij, wyjmij pestki. Owoce pokrój na cząstki. Masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Nie przerywając ucierania, wbij jajka. Dosyp mąkę ziemniaczaną. Wlej maślankę oraz aromat. Dodaj skórkę z cytryny. Utrzyj mikserem.
Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, małymi porcjami wsyp do ucieranej masy.
Okrągłą formę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Napełnij ciastem. Na wierzchu ułóż śliwki (tak by tworzyły rozetkę). Piecz ok. 75 minut w temp. 175°C. Wystudź. Gotowe ciasto oprósz cukrem pudrem. Podaj np. z lodami waniliowymi lub bitą śmietaną.Źródło: Naj