Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 459
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9314
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13444
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2705
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 459
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9314
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13444
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2705
Składniki
Składniki ciasta połączyć ze sobą i dobrze wyrobić.włożyć do lodówki na kilka minut(można je zrobić dzień wcześniej)Następnie wyjąć i rozwałkować jak na pierogi potem pokroić na wstążki szerokości ok.3 cm i zawijać z zakładką na wysmarowane wcześniej rurki(foremki).Poukładać na blasze i piec w temp.200 st ,aż będą złote
Masa Z mleka,cukru,mąki i proszku bud. gotujemy budyń.Masło miksujemy na puch i dodajemy porcjami zimny budyń.Masą napełniamy rurki.Można polać czekoladą lub posypać c. pudrem