Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3219
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3219
Składniki
Składniki ciasta połączyć ze sobą i dobrze wyrobić.włożyć do lodówki na kilka minut(można je zrobić dzień wcześniej)Następnie wyjąć i rozwałkować jak na pierogi potem pokroić na wstążki szerokości ok.3 cm i zawijać z zakładką na wysmarowane wcześniej rurki(foremki).Poukładać na blasze i piec w temp.200 st ,aż będą złote
Masa Z mleka,cukru,mąki i proszku bud. gotujemy budyń.Masło miksujemy na puch i dodajemy porcjami zimny budyń.Masą napełniamy rurki.Można polać czekoladą lub posypać c. pudrem