Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-12-2008
pyszny serniczek dla niespodziewanych gości i zblizająca się Wielkanoc. Jest przepyszny i szybciutki
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15069
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2266
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8864
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15069
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2266
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8864
Składniki
masło rozpuszczamy, studzimy i mieszamy z pokruszonymi ciasteczkami. Taka masą wykładamy spód blaszki(tortownica 27cm). Na czas przygotowania masy serowej spód wkladamy do lodówki.Mieszamy ser z jajkami i cukrem waniliowym, nastepnie dodajemy smietane a na koniec rozpuszczona w kapieli woden czekolade.Powstałą mase wylewmy na spód. Blaszke przykrywamy folia aluminowa. I siup do piekarnika 170 stopni na 40 minutek. Wierzch proponuje posamrować kwaskowatym dżemem u mnie wisniowy a nastepnym razem bedzie malinowy.Jak dla kogos za mało slodkie mozna opruszyc starata biała czekolada:)