Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 830
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1894
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 830
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1894
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Schłodź w lodówce. Herbatę zaparz w 1/4 szklanki wrzątku. Nakryj, odstaw, aby ostygła.
Ser wymieszaj z białkami, cukrem waniliowym, łyżką mąki, osłodź do smaku. Wlej napar z herbaty. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, nakłuj widelcem. Piecz około 10 min w temp. 200°C. Jeżyny obtocz w mące ziemniaczanej.
Masę serową rozłóż na cieście, na wierzchu połóż jeżyny. Udekoruj gwiazdkami z ciasta, posyp brązowym cukrem, upiecz.
Porcje: 20 : 90 min, Cena: 1,20 zł, Kalorie: 169 kcal
<strong>Małgorzata Gasek z Otwocka</strong>Źródło: Takie jest życie