Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5845
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12562
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5845
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12562
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Schłodź w lodówce. Herbatę zaparz w 1/4 szklanki wrzątku. Nakryj, odstaw, aby ostygła.
Ser wymieszaj z białkami, cukrem waniliowym, łyżką mąki, osłodź do smaku. Wlej napar z herbaty. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, nakłuj widelcem. Piecz około 10 min w temp. 200°C. Jeżyny obtocz w mące ziemniaczanej.
Masę serową rozłóż na cieście, na wierzchu połóż jeżyny. Udekoruj gwiazdkami z ciasta, posyp brązowym cukrem, upiecz.
Porcje: 20 : 90 min, Cena: 1,20 zł, Kalorie: 169 kcal
<strong>Małgorzata Gasek z Otwocka</strong>Źródło: Takie jest życie