Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1269
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12307
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3014
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1269
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12307
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3014
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Schłodź w lodówce. Herbatę zaparz w 1/4 szklanki wrzątku. Nakryj, odstaw, aby ostygła.
Ser wymieszaj z białkami, cukrem waniliowym, łyżką mąki, osłodź do smaku. Wlej napar z herbaty. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, nakłuj widelcem. Piecz około 10 min w temp. 200°C. Jeżyny obtocz w mące ziemniaczanej.
Masę serową rozłóż na cieście, na wierzchu połóż jeżyny. Udekoruj gwiazdkami z ciasta, posyp brązowym cukrem, upiecz.
Porcje: 20 : 90 min, Cena: 1,20 zł, Kalorie: 169 kcal
<strong>Małgorzata Gasek z Otwocka</strong>Źródło: Takie jest życie