Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik brzoskwiniowy z bezą"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1255
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 187
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1255
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 187
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Składniki
Ciasto zagnieść, podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na blachę i podpiec. Drugą włożyć do lodówki.
Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem. Do masy stopniowo dodawać jajka. Następnie wkładać na przemian twaróg i budyń śmietankowy. Przygotowaną masę wyłożyć na ciasto.
Brzoskwinie starannie odsączyć, pokroić w kostkę. Jedną, dwie połówki można pokroić w plasterki i odłożyć do dekoracji. Na masę serową wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Piec około 90 minut w temp. 180°C.
Masa bezowa: białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier. Na koniec wsypać kisiel. Masę bezową wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 30 minut.
ok. 155 minut
<strong>Superrada</strong>
Do masy serowej dodaj szczyptę kurkumy – dzięki temu ser nabierze pięknego, słonecznego koloru. Smak ciasta na kruszonkę warto wzbogacić kilkoma kroplami olejku rumowego.Źródło: Twoje Imperium