Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik brzoskwiniowy z bezą"
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25747
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 121
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25747
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 121
Składniki
Ciasto zagnieść, podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na blachę i podpiec. Drugą włożyć do lodówki.
Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem. Do masy stopniowo dodawać jajka. Następnie wkładać na przemian twaróg i budyń śmietankowy. Przygotowaną masę wyłożyć na ciasto.
Brzoskwinie starannie odsączyć, pokroić w kostkę. Jedną, dwie połówki można pokroić w plasterki i odłożyć do dekoracji. Na masę serową wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Piec około 90 minut w temp. 180°C.
Masa bezowa: białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier. Na koniec wsypać kisiel. Masę bezową wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 30 minut.
ok. 155 minut
<strong>Superrada</strong>
Do masy serowej dodaj szczyptę kurkumy – dzięki temu ser nabierze pięknego, słonecznego koloru. Smak ciasta na kruszonkę warto wzbogacić kilkoma kroplami olejku rumowego.Źródło: Twoje Imperium