Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik brzoskwiniowy z bezą"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 958
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 396
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 155
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2694
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 958
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 396
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 155
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2694
Składniki
Ciasto zagnieść, podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na blachę i podpiec. Drugą włożyć do lodówki.
Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem. Do masy stopniowo dodawać jajka. Następnie wkładać na przemian twaróg i budyń śmietankowy. Przygotowaną masę wyłożyć na ciasto.
Brzoskwinie starannie odsączyć, pokroić w kostkę. Jedną, dwie połówki można pokroić w plasterki i odłożyć do dekoracji. Na masę serową wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Piec około 90 minut w temp. 180°C.
Masa bezowa: białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier. Na koniec wsypać kisiel. Masę bezową wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 30 minut.
ok. 155 minut
<strong>Superrada</strong>
Do masy serowej dodaj szczyptę kurkumy – dzięki temu ser nabierze pięknego, słonecznego koloru. Smak ciasta na kruszonkę warto wzbogacić kilkoma kroplami olejku rumowego.Źródło: Twoje Imperium