Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem ten sernik jest po prostu najlepszy. Pod każdym względem. Doskonale się go robi, jest łatwy i na pewno posmakuje rodzinnie. Moja rodzinna nie mogła się wprost na chwalić tego sernika. Uważam, że ten deser to strzał w dziesiątkę.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 177
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 74
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 177
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 74
Składniki
Ser i cukier miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy jogurt naturalny. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy mielone. Miksujemy. W zimnej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Stężałą żelatynę dodajemy powoli do masy serowej. Miksujemy. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami. Wlewamy masę serową. Na wierzchu układamy praliny. Wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Ciepłą śmietanę podgrzewamy. Dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy. Studzimy. Polewamy nią wierzch sernika. Ponownie chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga !