Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik kokosowy"
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1077
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 603
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1195
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 249
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1077
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 603
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1195
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 249
Składniki
<strong>:</strong>
Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto. Prostokątną formę wyłóż papierem do pieczenia. Dno wylep przygotowanym ciastem. Piecz 10-15 minut w temperaturze 170° C.
Twaróg zmiksuj z mlekiem kokosowym, cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Następnie, wciąż ucierając, dodawaj po jednym jajku. Na koniec dodaj proszek budyniowy oraz wiórki kokosowe i całość wymieszaj. Na podpieczony spód wylej masę serową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175° C na 15 min. Zmniejsz temp. do 120° C i piecz jeszcze około 90 min. Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto na 3 godziny, by wystygło. Włóż sernik do lodówki na całą noc.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, dodając do smaku cukier puder.
Wierzch sernika posmaruj ubitą śmietanką i posyp wiórkami.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie