Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały sekret tkwi tak naprawdę w jogurtach. Aby ten sernik się udał trzeba tak naprawdę dobrych jogurtów greckich. Ciasto piecze się podobnie jak tradycyjny sernik. Moim zdaniem jest to doskonała alternatywa dla klasycznego sernika. Ciasto smakuje wyśmienicie. Jest lekkie i puszyste. W smaku niczym nie odbiega od znanego mam sernika.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1039
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1039
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy jogurty greckie. Miksujemy. Dodajemy budynie waniliowe. Miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dnie układamy herbatniki. Ostrożnie wlewamy masę jogurtową. Pieczemy około 65-70 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga !