Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały sekret tkwi tak naprawdę w jogurtach. Aby ten sernik się udał trzeba tak naprawdę dobrych jogurtów greckich. Ciasto piecze się podobnie jak tradycyjny sernik. Moim zdaniem jest to doskonała alternatywa dla klasycznego sernika. Ciasto smakuje wyśmienicie. Jest lekkie i puszyste. W smaku niczym nie odbiega od znanego mam sernika.
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 102
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20455
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 51
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 76
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2647
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 102
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20455
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 51
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 76
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2647
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy jogurty greckie. Miksujemy. Dodajemy budynie waniliowe. Miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dnie układamy herbatniki. Ostrożnie wlewamy masę jogurtową. Pieczemy około 65-70 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga !