Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na zimno"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25659
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2639
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1300
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25659
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2639
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1300
Składniki
Śmietankę kremową ubij na sztywno. Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie i dobrze wymieszaj, by nie było grudek. Odstaw, by wystygła. Ser wymieszaj z cukrem pudrem. Dodaj ubitą śmietankę i bardzo delikatnie połącz ze sobą. Do masy wlej płynną żelatynę. Pamiętaj, że nie może być ona ciepła! Następnie wszystko ze sobą połącz.
Całość przelej do foremki, a potem posyp obficie wierzch jagodami. Przygotuj galaretki według przepisu na opakowaniu. Odstaw je do ostudzenia. Kiedy zauważysz, że zaczynają tężeć, zalej nimi sernik. Odstaw mniej więcej na godzinę do lodówki. Gdy deser będzie gotowy, udekoruj go listkami świeżej mięty.
<strong>Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 270 Stopień trudności: średnie</strong>Źródło: Telemax