Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na zimno"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11514
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12083
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2356
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11514
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12083
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2356
Składniki
Śmietankę kremową ubij na sztywno. Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie i dobrze wymieszaj, by nie było grudek. Odstaw, by wystygła. Ser wymieszaj z cukrem pudrem. Dodaj ubitą śmietankę i bardzo delikatnie połącz ze sobą. Do masy wlej płynną żelatynę. Pamiętaj, że nie może być ona ciepła! Następnie wszystko ze sobą połącz.
Całość przelej do foremki, a potem posyp obficie wierzch jagodami. Przygotuj galaretki według przepisu na opakowaniu. Odstaw je do ostudzenia. Kiedy zauważysz, że zaczynają tężeć, zalej nimi sernik. Odstaw mniej więcej na godzinę do lodówki. Gdy deser będzie gotowy, udekoruj go listkami świeżej mięty.
<strong>Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 270 Stopień trudności: średnie</strong>Źródło: Telemax