Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na zimno"
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15069
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2266
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8864
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15069
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2266
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8864
Składniki
Śmietankę kremową ubij na sztywno. Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie i dobrze wymieszaj, by nie było grudek. Odstaw, by wystygła. Ser wymieszaj z cukrem pudrem. Dodaj ubitą śmietankę i bardzo delikatnie połącz ze sobą. Do masy wlej płynną żelatynę. Pamiętaj, że nie może być ona ciepła! Następnie wszystko ze sobą połącz.
Całość przelej do foremki, a potem posyp obficie wierzch jagodami. Przygotuj galaretki według przepisu na opakowaniu. Odstaw je do ostudzenia. Kiedy zauważysz, że zaczynają tężeć, zalej nimi sernik. Odstaw mniej więcej na godzinę do lodówki. Gdy deser będzie gotowy, udekoruj go listkami świeżej mięty.
<strong>Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 270 Stopień trudności: średnie</strong>Źródło: Telemax