Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik owocowy"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 60
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2746
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 209
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 151
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 60
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2746
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 209
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 151
Składniki
Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina.
Biszkopt: jajka zmiksuj z cukrem, wymieszaj z przesianymi mąkami i proszkiem. Wlej do formy. Piecz 20 min w 180°C.
Masa: galaretki rozpuść w 600 ml gorącej wody, ostudź. Zmiksuj z twarogiem, cukrem i kroplą olejku. Herbatniki ustaw wokół biszkoptu. Wlej masę serową, schłodź. Ułóż owoce, zalej tężejącymi galaretkami agrestowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie