Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto na letnie podwieczorki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 343
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 343
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Składniki
Należy utrzeć na gładko serki z cukrem, masłem i żółtkami.Masę podzielić na 5 porcji. Do pierwszej dodać rozpuszczoną żelatynę(2 łyżki), do kolejnych po jednej, rozpuszczonej w połowie porcji wody, galaretce. Pierwsza część przekładamy do formy i wstawiamy do lodówki(ok. 2 godz.).Kolejne warstwy kładziemy, po zastygnięciu poprzednich.Sernik dekorujemy owocami(maliny, wiśnie, brzoskwinie), wg uznania. Schładzamy w lodówce.