Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto na letnie podwieczorki.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1451
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1624
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 56
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1451
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1624
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 56
Składniki
Należy utrzeć na gładko serki z cukrem, masłem i żółtkami.Masę podzielić na 5 porcji. Do pierwszej dodać rozpuszczoną żelatynę(2 łyżki), do kolejnych po jednej, rozpuszczonej w połowie porcji wody, galaretce. Pierwsza część przekładamy do formy i wstawiamy do lodówki(ok. 2 godz.).Kolejne warstwy kładziemy, po zastygnięciu poprzednich.Sernik dekorujemy owocami(maliny, wiśnie, brzoskwinie), wg uznania. Schładzamy w lodówce.