Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik w polewie śmietankowej"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Ciasto: zagnieć. Ciasto wstaw na 30 min do lodówki. Tortownicę o śr. 27 cm wyłóż papierem do pieczenia, wylep ciastem. Piecz 10-15 min w 200°C.
Masa: twaróg zmiel. Żółtka utrzyj z cuk rem, dodaj do twarogu. Białka ubij, dodaj do masy, wsyp proszek budyniowy, połącz. Na cieście ułóż połówki śliwek, zalej masą. Piecz ok. 50 min w 180°C.
Polewa: kremówkę zagotuj z cukrem pudrem. Dodaj połamaną czekoladę, stop. Schłodź. Lekko ubij, polej sernik.Źródło: Chwila dla Ciebie