Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik w polewie śmietankowej"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Ciasto: zagnieć. Ciasto wstaw na 30 min do lodówki. Tortownicę o śr. 27 cm wyłóż papierem do pieczenia, wylep ciastem. Piecz 10-15 min w 200°C.
Masa: twaróg zmiel. Żółtka utrzyj z cuk rem, dodaj do twarogu. Białka ubij, dodaj do masy, wsyp proszek budyniowy, połącz. Na cieście ułóż połówki śliwek, zalej masą. Piecz ok. 50 min w 180°C.
Polewa: kremówkę zagotuj z cukrem pudrem. Dodaj połamaną czekoladę, stop. Schłodź. Lekko ubij, polej sernik.Źródło: Chwila dla Ciebie