Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dzięki temu nabrało pysznego słodkiego smaku. Sposób przygotowania nie różni się od klasycznego, domowego sernika. Cały sernik zachowuje swoją konsystencje i nie kruszy się. Sernik z mlekiem w proszku to tak naprawdę moja wariacja na temat sprawdzonego przepisu mojej mamy na sernik, tylko nieco ulepszone.
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 42
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1108
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 157
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 483
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 42
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1108
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 157
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 483
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Masło rozpuszczam i studzę. Żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaje partiami ser. Miksuję. Do masy dodaje mleko i rozpuszczone masło. Miksuję. Dodaję mleko w proszku i budynie waniliowe. Miksuję, Białka ubijam na sztywno. Dodaję do masy. Mieszam. Dno kwadratowej formy do pieczenia smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Układam herbatniki. Na herbatnikach wylewam masę serową. Ciasto piekę w 180 stopniach przez 75 minut. Studzę. Czekoladę łamie na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję ciasto.
Zapraszam na mojego bloga !