Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z morelami"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 951
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3944
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19013
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 951
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3944
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19013
Składniki
Spód: podane zagnieć. Ciastem wylep dno blachy wyłożonej pergaminem.
Masa: oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z resztą składników. Domieszaj pianę z białek. Na cieście rozłóż masę serową, mak oraz osączone morele. Piecz godz. w piekarniku nagrzanym do 180 st. Oblej lukrem.
<strong>Wykwintna wersja Roberta Sowy</strong>
Masa makowa będzie wyjątkowo puszysta, jeśli dodasz do niej 6–8 łyżek niesłodzonego musu jabłkowego. Znakomity smak nada jej kilka łyżek likieru pomarańczowego lub rumu.Źródło: Tina