Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z morelami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Spód: podane zagnieć. Ciastem wylep dno blachy wyłożonej pergaminem.
Masa: oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z resztą składników. Domieszaj pianę z białek. Na cieście rozłóż masę serową, mak oraz osączone morele. Piecz godz. w piekarniku nagrzanym do 180 st. Oblej lukrem.
<strong>Wykwintna wersja Roberta Sowy</strong>
Masa makowa będzie wyjątkowo puszysta, jeśli dodasz do niej 6–8 łyżek niesłodzonego musu jabłkowego. Znakomity smak nada jej kilka łyżek likieru pomarańczowego lub rumu.Źródło: Tina