Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie kojarzy mi się bardziej z letnimi wyprawami na ryneczek niż owoce leśne. Do domu zawsze wracam z kubeczkiem malin, jeżyn, czy porzeczek. Uwielbiam je następnie dodawać do różnych potraw i deserów. Wśród nich na wyróżnienie zasługuje sernik z owocowym musem leśnym z niewielką ilością cukru.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 9
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 9
Składniki
1. Zagnieść ciasto na spód: mąkę, masło i 2 łyżki cukru, aż do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Włożyć na 10 minut do lodówki. 2. Nastawić piekarnik na 180 stopni C. 3. Na dno wyłożonej papierem do pieczenia blachy rozłożyć równomiernie ciasto w taki sposób, żeby ok 1 cm ciasta okalał także boki. 4. Ciasto podpiec w piekarniku przez 15 minut.
5. Zmiksować masę serową (twaróg, serek, cukier wanilinowy, budyń i jajko) - wszystkie składniki połączyć i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. 6. Zmiksować owoce z 2 łyżkami cukru. 7. Wyjąć podpieczony spód, wyłożyć równomiernie masę serową, a następnie z musu owocowego zrobić kleksy. Mus delikatnie wtopić w masę, można utworzyć również wzorki. 8. Piec przez ok 30 minut w temperaturze 180 stopnic C.