Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie kojarzy mi się bardziej z letnimi wyprawami na ryneczek niż owoce leśne. Do domu zawsze wracam z kubeczkiem malin, jeżyn, czy porzeczek. Uwielbiam je następnie dodawać do różnych potraw i deserów. Wśród nich na wyróżnienie zasługuje sernik z owocowym musem leśnym z niewielką ilością cukru.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 264
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 346
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 264
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 346
Składniki
1. Zagnieść ciasto na spód: mąkę, masło i 2 łyżki cukru, aż do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Włożyć na 10 minut do lodówki. 2. Nastawić piekarnik na 180 stopni C. 3. Na dno wyłożonej papierem do pieczenia blachy rozłożyć równomiernie ciasto w taki sposób, żeby ok 1 cm ciasta okalał także boki. 4. Ciasto podpiec w piekarniku przez 15 minut.
5. Zmiksować masę serową (twaróg, serek, cukier wanilinowy, budyń i jajko) - wszystkie składniki połączyć i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. 6. Zmiksować owoce z 2 łyżkami cukru. 7. Wyjąć podpieczony spód, wyłożyć równomiernie masę serową, a następnie z musu owocowego zrobić kleksy. Mus delikatnie wtopić w masę, można utworzyć również wzorki. 8. Piec przez ok 30 minut w temperaturze 180 stopnic C.