Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z pianką"
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Składniki
na spód zagnieść. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem wylepić dno, gęsto ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 180oC przez około 12-15 minut.
Do twarogu dodać olej, mleko, cukier, suchy budyń, jajko i żółtka. Zmiksować na gładką masę. Następnie wylać ją (będzie dość rzadka) na podpieczony spód. Piec około 45 minut w temperaturze 180oC.
Podczas pieczenia sera przygotować warstwę kokosową. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie delikatnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Wyłożyć na gorący sernik. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut, aż kokosowa pianka się zetnie.
Do kruchego ciasta można dodać kilka łyżek płatków migdałów lekko uprażonych na suchej patelni. Masę serową warto wzbogacić olejkiem waniliowym lub rumowym.Źródło: Twoje Imperium