Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z pianką"
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 836
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1963
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 836
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1963
Składniki
na spód zagnieść. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem wylepić dno, gęsto ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 180oC przez około 12-15 minut.
Do twarogu dodać olej, mleko, cukier, suchy budyń, jajko i żółtka. Zmiksować na gładką masę. Następnie wylać ją (będzie dość rzadka) na podpieczony spód. Piec około 45 minut w temperaturze 180oC.
Podczas pieczenia sera przygotować warstwę kokosową. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie delikatnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Wyłożyć na gorący sernik. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut, aż kokosowa pianka się zetnie.
Do kruchego ciasta można dodać kilka łyżek płatków migdałów lekko uprażonych na suchej patelni. Masę serową warto wzbogacić olejkiem waniliowym lub rumowym.Źródło: Twoje Imperium