Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z rodzynkami pod galaretką"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10999
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6308
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13270
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10999
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6308
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13270
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Składniki
Żelatynę namocz w pół szklanki wody. Rozpuść w podgrzanej szklance mleka. Masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Mieszając, dodawaj serki homogenizowane i rozpuszczoną żelatynę.
Formę wyłóż herbatnikami, rozsmaruj masę serową. Gdy masa zastygnie, posyp rodzynkami i zalej tężejącymi galaretkami.
<strong>Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie