Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z winogronami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1507
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1252
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1354
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1091
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1507
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1252
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1354
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1091
Składniki
Winogrona umyj, osusz i pokrój na kawałki (np. ćwiartki). Galaretkę agrestową rozpuść w 400 ml wrzącej wody.
Żelatynę wsyp do rondelka, zalej 1 szklanki zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż się rozpuści. Przestudź. Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywno mikserem na średnich obrotach przez kilka minut. Pod koniec stopniowo dosypuj oba cukry i jeszcze chwilkę ubijaj.
Do miski włóż ser, dodaj sok z cytryny oraz wino. Utrzyj mikserem. Dodaj ubitą śmietankę i delikatnie wymieszaj. Gdyby masa była za mało słodka, możesz dodać więcej cukru. Do przestudzonej żelatyny dodaj 1-2 łyżki masy serowo-śmietanowej, wymieszaj. Wlej do reszty masy, dodaj pokrojone winogrona, szybko wymieszaj.
Podłużną formę wyłóż folią spożywczą. Wlej połowę masy serowej i ułóż biszkopty. Zalej pozostałą masą. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie zalej tężejącą galaretką i ponownie wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 310 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie