Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne i lekkie ciasto w sam raz na upały! Nie musisz mieć doświadczenia w kuchni, ani spędzić w niej masę czasu żeby rozkoszować się tym niebiańskim smakiem. Przepis przywieziony z Wilna.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8426
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2943
Polecam.
Odsłon: 1680
Polecam.
Odsłon: 489
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8426
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2943
Polecam.
Odsłon: 1680
Polecam.
Odsłon: 489
Składniki
1. Białka ubijamy z solą na pianę, dodajemy kwasek cytrynowy i po jednej łyżce cukru aż póki się nie skończy. Ubijamy na sztywno. 2. Na końcu dodajemy skrobię i jeszcze ubijamy 2-3 minuty. Jak widzicie, największą prace tutaj wykonuje mikser :) 3. Blachę wykładamy papierem, rozsmarowujemy ciasto i wypiekamy w t 160C 25 minut. 4. Po wyjęciu przekładamy na ręcznik płócienny i zwijamy razem z nim (jak każdą roladę).
5. Teraz czas na krem. Ubijamy wszystkie składniki do zagęstnienia. 6. Po wystygnięciu rolady, rozwijamy ją, przekładamy kremem i owocami i na nowo zwijamy. 7. Dekorujemy i schładzamy w lodówce. Smacznego!