Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaczki z wiśniami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16069
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16069
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj do prostokąta o wymiarach 40 na 30 cm. Wiśnie wypłucz i usuń z nich pestki.
Ubij całe jajko i częścią posmaruj ciasto. Posyp cynamonowym cukrem.
Na arkusz ciasta wyłóż wiśnie i całość zroluj. Zrolowane ciasto pokrój ostrym nożem na ok. 2 cm plastry. Połóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj z wierzchu pozostałym jajkiem. Posyp cukrem waniliowym. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 30 minut.
Czas przygotowania: 45 minut 126 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień