Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaczki z wiśniami"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 182
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 101
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 225
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2165
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 73
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 182
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 101
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 225
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2165
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 73
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 40
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj do prostokąta o wymiarach 40 na 30 cm. Wiśnie wypłucz i usuń z nich pestki.
Ubij całe jajko i częścią posmaruj ciasto. Posyp cynamonowym cukrem.
Na arkusz ciasta wyłóż wiśnie i całość zroluj. Zrolowane ciasto pokrój ostrym nożem na ok. 2 cm plastry. Połóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj z wierzchu pozostałym jajkiem. Posyp cukrem waniliowym. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 30 minut.
Czas przygotowania: 45 minut 126 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień