Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaczki z wiśniami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1664
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1664
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1628
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj do prostokąta o wymiarach 40 na 30 cm. Wiśnie wypłucz i usuń z nich pestki.
Ubij całe jajko i częścią posmaruj ciasto. Posyp cynamonowym cukrem.
Na arkusz ciasta wyłóż wiśnie i całość zroluj. Zrolowane ciasto pokrój ostrym nożem na ok. 2 cm plastry. Połóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj z wierzchu pozostałym jajkiem. Posyp cukrem waniliowym. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 30 minut.
Czas przygotowania: 45 minut 126 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień