Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaczki z wiśniami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj do prostokąta o wymiarach 40 na 30 cm. Wiśnie wypłucz i usuń z nich pestki.
Ubij całe jajko i częścią posmaruj ciasto. Posyp cynamonowym cukrem.
Na arkusz ciasta wyłóż wiśnie i całość zroluj. Zrolowane ciasto pokrój ostrym nożem na ok. 2 cm plastry. Połóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj z wierzchu pozostałym jajkiem. Posyp cukrem waniliowym. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 30 minut.
Czas przygotowania: 45 minut 126 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień