Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaki z ricottą i marcepanem"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2315
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18071
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2048
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2315
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18071
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2048
Składniki
Wiśnie mocz w rumie ok. godziny. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj serkiem ricotta. Posyp cukrem waniliowym. Następnie dodaj wiśnie nasiąknięte rumem oraz kawałeczki marcepana.
Całość zwiń w roladę i pokrój na porcje po 3 cm. Ułóż je w dużych odstępach na papierze do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp rodzynkami oraz cukrem.
Piecz ślimaczki ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Przepis nadesłała Małgorzata Kwiatkowska</strong>Źródło: Super TV