Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaki z ricottą i marcepanem"
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5363
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1806
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1866
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5363
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1806
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1866
Składniki
Wiśnie mocz w rumie ok. godziny. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj serkiem ricotta. Posyp cukrem waniliowym. Następnie dodaj wiśnie nasiąknięte rumem oraz kawałeczki marcepana.
Całość zwiń w roladę i pokrój na porcje po 3 cm. Ułóż je w dużych odstępach na papierze do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp rodzynkami oraz cukrem.
Piecz ślimaczki ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Przepis nadesłała Małgorzata Kwiatkowska</strong>Źródło: Super TV