Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sposób na... udane kruche ciasto"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 336
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2609
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 336
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2609
Składniki
Krystyna Gruszcz z Bętnicy
Przesiej mąkę przez sito i użyj do ciasta mocno schłodzonego tłuszczu (masło, margaryna). Przed pieczeniem dodatkowo możesz włożyć masę na 30 minut do lodówki lub 15 minut do zamrażarki. Wylepione ciasto w foremce ponakłuwaj widelcem, by równomiernie wyrosło. Piecz je w temperaturze 200°C.Źródło: Super TV