Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strudel z jabłkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12230
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12961
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5045
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12230
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12961
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5045
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Jajko wymieszaj z olejem i wodą, wlej do mąki. Zagnieć ciasto. Odstaw pod przykryciem na 30 minut.
Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałeczki. Skrop je sokiem z cytryny, wymieszaj z rodzynkami i migdałami. Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na jak najcieńszy prostokąt.
Placek posmaruj 2/3 stopionego masła, posyp tartą bułką, rozłóż na nim nadzienie. Posyp je cukrem wymieszanym z cynamonem. Zwiń. Ciasto ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wierzch posmaruj resztą masła. Piecz 30 minut w temperaturze 200°C. Ostudzony strudel posyp cukrem pudrem.
85 min •Porcja: 215 kcal •Cena porcji: ok. 80 grŹródło: Naj