Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale ciasto na wszystkie okazje.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 855
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 855
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1437
Składniki
FARSZ Jablka ucieramy na tarce o malych wiekszych oczkach.Dodajemy cynamon,bulke tarta,cukier,bakalie roznego rodzaju pokrojone w kostke drobna i wszystko mieszamy.Farsz jest najlepszy gdy troche polezy ok 2 godz. CIASTO Polaczyc skladniki i dodajemy tyle wody by sie nie kleilo i bylo elastyczne.Aby ciasto bylo lepsze nalezy uformowac z niego grubszy placek i uderzac go walkiem az beda becherzyki sie pojawac. Zagotowac w garnku wode ,nastepnie ja wylac i goracym garnkiem przykrywamy ciasto na kilkanascie minut Nastepnie ciasto rozwalkowac .Po rozwalkowaniu ciasto delikatnie rozciagamy opuszkami palcow z kazdej strony.Na rozciagniete cieniutkie ciasto nakladamy farsz rozsmarowujac go na ciescie.nastepnie sparujemy troche maslem i delikatnie zwijamy w rolade.Przed wlozeniem do piekarnika rowniez posmarowac strudel maslem i piec na zloty kolor w piekarniku nagrzanym do 170 st ok 60 min. Gorace ciasto kroimy i dekorujemy bita smietana i listkiem miety.Jeszcze lepiej smakuje dodajac do tego galke lodow waniliowych.