Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilość składników na blachę tortową Jeśli na blachę 36 x 24,5 cm ilość składników należy x2 w 100g - 255 kcal
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7867
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1068
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13623
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7867
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1068
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13623
Składniki
Wszystkie składniki do kruszonki dajemy do miski i ugniatamy. Kiedy ciasto stanie się gładkie okrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 60 min.
Jabłka zasmażamy z odrobiną masła. Dodajemy kolejno cynamon i cukier waniliowy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy połowę naszego ciasta, kolejno wykładamy przestudzone jabłka i na wierzch ścieramy ciasto na kruszonkę
Pieczemy ok. 60 - 70 min w 180 stopniach