Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilość składników na blachę tortową Jeśli na blachę 36 x 24,5 cm ilość składników należy x2 w 100g - 255 kcal
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231631
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4901
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36073
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1332
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231631
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4901
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36073
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1332
        
        Składniki
Wszystkie składniki do kruszonki dajemy do miski i ugniatamy. Kiedy ciasto stanie się gładkie okrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 60 min.
Jabłka zasmażamy z odrobiną masła. Dodajemy kolejno cynamon i cukier waniliowy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy połowę naszego ciasta, kolejno wykładamy przestudzone jabłka i na wierzch ścieramy ciasto na kruszonkę
Pieczemy ok. 60 - 70 min w 180 stopniach