Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilość składników na blachę tortową Jeśli na blachę 36 x 24,5 cm ilość składników należy x2 w 100g - 255 kcal
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2402
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1534
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 555
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3681
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1431
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2402
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1534
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 555
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3681
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1431
Składniki
Wszystkie składniki do kruszonki dajemy do miski i ugniatamy. Kiedy ciasto stanie się gładkie okrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 60 min.
Jabłka zasmażamy z odrobiną masła. Dodajemy kolejno cynamon i cukier waniliowy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy połowę naszego ciasta, kolejno wykładamy przestudzone jabłka i na wierzch ścieramy ciasto na kruszonkę
Pieczemy ok. 60 - 70 min w 180 stopniach