Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilość składników na blachę tortową Jeśli na blachę 36 x 24,5 cm ilość składników należy x2 w 100g - 255 kcal
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1030
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 954
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12838
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1030
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 954
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12838
Składniki
Wszystkie składniki do kruszonki dajemy do miski i ugniatamy. Kiedy ciasto stanie się gładkie okrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 60 min.
Jabłka zasmażamy z odrobiną masła. Dodajemy kolejno cynamon i cukier waniliowy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy połowę naszego ciasta, kolejno wykładamy przestudzone jabłka i na wierzch ścieramy ciasto na kruszonkę
Pieczemy ok. 60 - 70 min w 180 stopniach