Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka biszkoptowa"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15559
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7202
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15559
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7202
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Żółtka połącz z białkami. Powoli wmieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 20-25 min do suchego patyczka w 200oC.
Jabłka obierz, pokrój, usuwając gniazda nasienna. Włóż do garnka, wlej wodę, dopraw cukrem i duś, aż zaczną się rozpadać. Wtedy wsyp galaretkę, mieszaj do rozpuszczenia. Zmiksuj i ostudź. Następnie wyłóż na biszkopt i schłodź. Dowolnie udekoruj.Źródło: Świat kobiety