Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka biszkoptowa"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Żółtka połącz z białkami. Powoli wmieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 20-25 min do suchego patyczka w 200oC.
Jabłka obierz, pokrój, usuwając gniazda nasienna. Włóż do garnka, wlej wodę, dopraw cukrem i duś, aż zaczną się rozpadać. Wtedy wsyp galaretkę, mieszaj do rozpuszczenia. Zmiksuj i ostudź. Następnie wyłóż na biszkopt i schłodź. Dowolnie udekoruj.Źródło: Świat kobiety