Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka biszkoptowa"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Żółtka połącz z białkami. Powoli wmieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 20-25 min do suchego patyczka w 200oC.
Jabłka obierz, pokrój, usuwając gniazda nasienna. Włóż do garnka, wlej wodę, dopraw cukrem i duś, aż zaczną się rozpadać. Wtedy wsyp galaretkę, mieszaj do rozpuszczenia. Zmiksuj i ostudź. Następnie wyłóż na biszkopt i schłodź. Dowolnie udekoruj.Źródło: Świat kobiety