Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was pyszną szarlotkę z prażonymi jabłkami. Jabłka są kawałkach więc możemy je poczuć. Ciasto nie jest za słodkie. Idealne na leniwe popołudnie z kubkiem kawy. Jest to wypiek, który posmakuje dzieciom. Nie jest trudny w przygotowaniu więc dzieci mogą nam pomagać.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1185
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8759
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3144
Polecam.
Odsłon: 1947
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1185
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8759
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3144
Polecam.
Odsłon: 1947
Składniki
Ciasto kruche : Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Ciasto dzielimy na dwie połowy. Formę do tarty smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Większą połowę ciasta wałkujemy. Wylepiamy dno i boki formy. Prażone jabłka: Jabłka myjemy i obieramy ze skóry. Kroimy jabłka na ósemki. Obsmażamy w garnku z cukrem do lekkiego zmięknięcia. Dodajemy cynamon i galaretkę. Delikatnie mieszamy. Studzimy. Wystudzone jabłka układamy w środku formy do pieczenia. Z pozostałego ciasta ścieramy kruszonkę. ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Zapraszam na mojego bloga !