Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was pyszną szarlotkę z prażonymi jabłkami. Jabłka są kawałkach więc możemy je poczuć. Ciasto nie jest za słodkie. Idealne na leniwe popołudnie z kubkiem kawy. Jest to wypiek, który posmakuje dzieciom. Nie jest trudny w przygotowaniu więc dzieci mogą nam pomagać.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326551
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12103
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5546
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326551
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12103
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5546
Składniki
Ciasto kruche : Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Ciasto dzielimy na dwie połowy. Formę do tarty smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Większą połowę ciasta wałkujemy. Wylepiamy dno i boki formy. Prażone jabłka: Jabłka myjemy i obieramy ze skóry. Kroimy jabłka na ósemki. Obsmażamy w garnku z cukrem do lekkiego zmięknięcia. Dodajemy cynamon i galaretkę. Delikatnie mieszamy. Studzimy. Wystudzone jabłka układamy w środku formy do pieczenia. Z pozostałego ciasta ścieramy kruszonkę. ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Zapraszam na mojego bloga !