Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste, delikatne i bardzo smaczne. Sama zjadam pół blachy na raz :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 140
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 241
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 345
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 164
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 140
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 241
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 345
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 164
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć mikserem na najwyższych obrotach. Dodawać stopniowo cukier. Ucierać tak długo, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawać jajka. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać i dodawać do masy w dwóch porcjach na zmianę z maślanką, ucierając na średnich obrotach. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, pokroić w poprzek na plasterki i ułożyć dachówkowato na cieście. Posypać jabłka wiórkami masła i cukrem. Piec ok. 35 min w temp. 180.st. Zamiast jabłek polecam również śliwki.