Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 116
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9360
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 980
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1150
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 116
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9360
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 980
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1150
Składniki
Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Jajka, cukier i 60 ml amaretto ubić na parze dp uzyskania puszystej piany. Ubijając, dokładnie po łyżce mascarpone. Na koniec wymieszać z ubitą na sztywno śmietanką. Espresso wymieszać z resztą likieru amaretto. Formę żaroodporną (15x20 cm) wyłożyć połową biszkoptów, skropić połową kawy i likierem. Posmarować połową kremu i posypać startą czekoladą. Na tym ułożyć resztę biszkoptów. Również skropić je kawą i posmarować pozostałym kremem. Wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego :)