Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8426
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2940
Polecam.
Odsłon: 1676
Polecam.
Odsłon: 488
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8426
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2940
Polecam.
Odsłon: 1676
Polecam.
Odsłon: 488
Składniki
Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Jajka, cukier i 60 ml amaretto ubić na parze dp uzyskania puszystej piany. Ubijając, dokładnie po łyżce mascarpone. Na koniec wymieszać z ubitą na sztywno śmietanką. Espresso wymieszać z resztą likieru amaretto. Formę żaroodporną (15x20 cm) wyłożyć połową biszkoptów, skropić połową kawy i likierem. Posmarować połową kremu i posypać startą czekoladą. Na tym ułożyć resztę biszkoptów. Również skropić je kawą i posmarować pozostałym kremem. Wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego :)