Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39315
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 407
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 178
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9264
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39315
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 407
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 178
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9264
Składniki
Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Jajka, cukier i 60 ml amaretto ubić na parze dp uzyskania puszystej piany. Ubijając, dokładnie po łyżce mascarpone. Na koniec wymieszać z ubitą na sztywno śmietanką. Espresso wymieszać z resztą likieru amaretto. Formę żaroodporną (15x20 cm) wyłożyć połową biszkoptów, skropić połową kawy i likierem. Posmarować połową kremu i posypać startą czekoladą. Na tym ułożyć resztę biszkoptów. Również skropić je kawą i posmarować pozostałym kremem. Wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego :)