Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8642
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8642
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Składniki
Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Jajka, cukier i 60 ml amaretto ubić na parze dp uzyskania puszystej piany. Ubijając, dokładnie po łyżce mascarpone. Na koniec wymieszać z ubitą na sztywno śmietanką. Espresso wymieszać z resztą likieru amaretto. Formę żaroodporną (15x20 cm) wyłożyć połową biszkoptów, skropić połową kawy i likierem. Posmarować połową kremu i posypać startą czekoladą. Na tym ułożyć resztę biszkoptów. Również skropić je kawą i posmarować pozostałym kremem. Wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego :)