Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34897
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16537
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34897
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16537
Składniki
Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Jajka, cukier i 60 ml amaretto ubić na parze dp uzyskania puszystej piany. Ubijając, dokładnie po łyżce mascarpone. Na koniec wymieszać z ubitą na sztywno śmietanką. Espresso wymieszać z resztą likieru amaretto. Formę żaroodporną (15x20 cm) wyłożyć połową biszkoptów, skropić połową kawy i likierem. Posmarować połową kremu i posypać startą czekoladą. Na tym ułożyć resztę biszkoptów. Również skropić je kawą i posmarować pozostałym kremem. Wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego :)