Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik makowy z migdałami"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 573
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11641
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 573
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11641
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Przepis przysłał Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi
Ciasto: mak sparz, odcedź, dwukrotnie zmiel. Żółtka utrzyj z cukrem, dodając mak. Białka ubij, połącz z ciastem, dodaj bułkę tartą i aromat. Wlej do tortownicy. Piecz godz. w 180°C. Ostudź. Przekrój na 3 placki.
Krem: budynie ugotuj na mleku wg instrukcji. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami. Ucierając, dodawaj po łyżce budyniu.
Poncz: wymieszaj. Nasącz placki. Połową kremu przełóż placki makowe. Resztę rozsmaruj na wierzchu i bokach tortu. Brzegi posyp makiem, udekoruj orzechami i płatkami migdałowymi.
<strong>Czas przygotowania 120 min, ilość porcji 20, cena za porcję 2,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie